Összetevőkkel kapcsolatos kérdések

1. Tartalmaznak parfümöt a termékek?

Valóban, van illatanyag a ZAO termékekben. Egy természetes, diszkrét és hipoallergén illat mellett döntöttünk. Törekszünk arra, hogy az illatanyag által esetlegesen kialakuló allergiás reakció kockázatát minimálisra csökkentsük. A hozzáadott illatanyag mennyisége alacsony, mégis elég ahhoz, hogy finom illatúvá varázsolja a ZAO termékeket. Használata nélkül néhány másik összetevő, például bizonyos olajok kellemetlen illatot eredményezhetnek.

2. Melyik összetevő a bambuszpor?

A bambuszpor az összetevők INCI listájában az alábbi néven található meg: Bambusa arundinacea stem powder. Ez egy, a bambusz nóduszaiból kivont fehér anyag. Legnagyobbrészt kovasavból áll, a keleti gyógymódokban már széleskörűen elterjedt a használata. Az organikus kovasav - ami a kötőszövet alkotóeleme - jelen van az egész emberi testben, részt vesz a kollagén és az elasztán előállításában, ezzel regenerálva a felhámot. Idővel a kovasav termelődése csökken, aminek következtében a bőr veszít rugalmasságából, és ásványi anyag tartalmából, ezért fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az elvesztett mennyiséget a bőrön keresztül. Ezért a ZAO legtöbb terméke tartalmaz organikus kovasavat.

3. Melyik összetevő az organikus bambusz hidrolátum?

A bambusz hidrolátum az összetevők INCI listájában az alábbi néven található meg: Phyllostachis nigra extract*. A bambuszlevelek lepárlásából kinyert anyag. Legnagyobbrészt kovasavból áll, a keleti gyógymódokban már széleskörűen elterjedt a használata. Az organikus kovasav - ami a kötőszövet alkotóeleme - jelen van az egész emberi testben, részt vesz a kollagén és az elasztán előállításában, ezzel regenerálva a felhámot. Idővel a kovasav termelődése csökken, aminek következtében a bőr veszít rugalmasságából, és ásványi anyag tartalmából, ezért fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az elvesztett mennyiséget a bőrön keresztül. Ezért a ZAO legtöbb terméke tartalmaz organikus kovasavat.

4. Melyik összetevő az organikus bambusz kivonat?

Az organikus bambusz kivonat az összetevők INCI listájában az alábbi néven található meg: Phyllostachis bambusoides rhizome extract*. Csakúgy, mint a bambuszpor, vagy a bambusz levél hidrolátum, ez az anyag is roppant gazdag organikus kovasavban, ami elengedhetetlen a bőr és a szövetek rugalmasságának fenntartásához. Nagy előnye a rizóma kivonatnak, hogy a bőr mélyebb szöveteiben is képes kifejteni jótékony hatását.

5. Tartalmaznak krómot a termékek?

A termékek nem tartalmaznak hozzáadott krómot, viszont bizonyos termékek pigmentjeiben megtalálható egy 'chromium oxide greens' nevű összetevő, INCI nevén CI 77288. Ez a zöld pigment teszi lehetővé zöld színű szemhéjpúdereink előállítását – enélkül lehetetlen lenne. Valószínűleg feltűnt, hogy a minősített organikus kozmetikumok részére elérhető természetes pigmentek skálája még ma is elég limitált. Mindezek ellenére fontosnak tartjuk a pigmentek biztonságosságát, ezért úgy döntöttünk, hogy javítunk a formuláján azoknak a szemhéjpúdereknek, amik tartalmazzák ezt a pigmentet. Hamarosan új árnyalatokkal jelentkezünk.

6. Tartalmaznak argán olajat a termékek?

Jelenleg nem használunk argán olajat a termékeinkben, viszont helyettesítettük más, a bőrre jótékony hatással lévő összetevőkkel. A ZAO termékek olyan, esszenciális zsírsavakban gazdag, organikus összetevőket tartalmaznak, mint például sheavaj, kakaóvaj, kókuszolaj, édesmandula olaj, makadámia dió olaj.

7. Tartalmaznak pálmaolajat a termékek?

A legnagyobb aggodalom a pálmaolajjal kapcsolatban, hogy Indonéziában jelentős őserdőirtást végeznek a pálmaültetvények létesítése érdekében, ezzel veszélyeztetve az ott honos élővilágot. A kozmetikaiparban rengeteg olyan komplex összetevő van, ami tartalmaz pálmaolajat, vagy pálmaolajból előállított anyagot. A pálmaolaj, mint összetevő megtalálható az INCI listában a könnyen felismerhető 'palm oil' néven is, de az 'Eleasis guineensis (palm) oil' elnevezés is a pálmaolajra utal. Ezekre az összetevőkre az RSPO kiállított egy - szintén vitatott - tanúsítványt, melyben garantálja, hogy a termesztett növények nem veszélyeztették az állatvilágot, és nem őserdőirtásnak köszönhetően lettek ültetve.

Ugrás az oldal tetejére ↑

Hosszas tanulmányozás után összeállítottuk az alábbi listát, melyben szerepel a formuláinkban használt összes olyan összetevő, amelynek az előállítása során felhasználhattunk pálmaolajat.

1. Cetearyl alcohol

A mi termékeinkben kókuszolajból kivont cetearyl-alcoholt használunk.

2. Eleasis guineensis (palm) oil

A a mi formuláinkban csak Eleasis guineensis (palm) butter-t használunk, azaz, nem pálmaolajat, hanem pálmazsírt. Ennek még várunk az RSPO tanúsítványára.

3. Glycerin

A termékeinkben organikus minősítéssel rendelkező glicerint használunk, az organikus gazdálkodás szigorú szabályai pedig tiltják, hogy az őserdők kiirtását.

4. Glyceryl stearate

A mi termékeinkben kókuszolajból kivont gliceril-sztearátot használunk.

5. Isostearic acid

A mi termékeinkben repcemag olajból kivont izosztearinsavat használunk.

6. Palm oil

A régi, Franciaországban gyártott ceruzáink tartalmaztak pálmaolajat, de ma már az új gyártású ceruzáink egyáltalán nem tartalmaznak pálmaolajat.

7. Zinc stearate

Ez egy, a pálmaolajból leszármaztatott összetevő, amelyről rendelkezünk RSPO tanúsítvánnyal.

8. Az ezüstpor, mint fém veszélyes?

A ZAO minden terméke (kivéve a ceruzákat) tartalmaz mikronizált ezüst port, ami az egyik legfontosabb összetevőnk: antiszeptikus tulajdonságú, tartósítószerként funkcionál. Nagyon kevés vállalat (egy sem a sminkmárkák között) használ ezüstöt – ez csakis a borsos árnak tudható be. 10 000 € per kg ár mellett éppen hogy a velejáró antibakteriális hatása miatt választottuk ki: az ezüstöt használják többek között sebgyógyításra, égési sérülések kezelésére, beültetés előtt álló protézisek tartósítására. Több, mint 2000 éve az ezüstöt víz tisztítónak és fertőtlenítőnek tartják. A középkorban például a nemes emberek és a gazdagok ezüst, vagy ezüstözött edényeket és poharakat használtak étkezéshez, belélegezve ez rendkívül jó baktériumölő.

9. Az ezüstpor kevésbé jó tartósítószer, mint a vegyi tartósítók?

A ZAO termékekben tartósítóként használt ezüst por pont olyan hatékony, mint a nem organikus kozmetikumokban használt tartósítók.
Az Európában forgalomba kerülő kozmetikumok - legyen szó organikusról vagy sem – mindegyike átesik egy eltarthatóságot vizsgáló, szabályozott teszten, ez az úgynevezett 'kihívás teszt' (challenge test). A teszt során baktériumokat juttatnak a termékmintába, majd ellenőrzik, hogy nem indult növekedésnek. A ZAO sikeresen átment ezen a vizsgálaton.
Mindezek mellett az ezüst olyan hatékony, hogy sokkal kisebb mennyiség szükséges belőle, mint a hagyományos tartósítószerekből, ezzel is csökkentjük az allergiás reakciók kialakulásának kockázatát.

10. Tartalmaz glutént a termékekben használt maltodextrin?

Formuláinkban nem használunk maltodextrint, viszont az egyik összetevőnk részben tartalmazza, ez pedig a Cayoma Olive. Ezen a linken olvashat bővebben a Qenax által termesztett összetevőről: http://www.qenax.com/products/cayoma-r-olive.
Miután minden formulánkat alaposan ellenőriztük, kijelenthetjük, hogy maltodextrin kizárólag a púdereinkben fordul elő, koncentrációja a kész termékben 0,00005% és 0,012% között fordul elő.
A leggyakrabban keményítőből állítják elő a maltodextrint, és főleg rizs keményítőből. A rizs egy természetes gluténmentes gabona. A maltodextrin szintén gluténmentes.

11. Miként hatnak a smink termékekben található öregedésgátló összetevők?

Sminkjeink egyszerre hatékony dekorkozmetikumok (ragyogó színek, tartósság, finom textúrák...), és az alábbi speciális összetevőknek köszönhetően bőrápolók is:
bambusz por a bőrsejtek megújításához szükséges magas kovasav tartalma miatt ezüst por az antiszeptikus hatása miatt, és mint a ZAO választott természetes tartósítójaként aloe vera, sheavaj, vagy éppen gránátalmamag olaj a magas esszenciális zsírsav tartalmuk miatt, melyek védelmet nyújtanak a szabad gyökökkel szemben.

12. Miért használnak titánium dioxid-ot a termékekben?

A titánium dioxid (TiO2) egy fehér pigment típus, ami évtizedek óta használatos a kozmetikaiparban (fogkrém, arckrém, testápoló tej, sminktermékek színezésére...), de más, mindennapos termékekben is előfordul: étel, autófestékek, falfestékek...stb.

Manapság vitatott téma a titánium dioxid, a nanorészecskék (olyan részecske, aminek mérete 10-9 méter = 0,000000001méter, azaz a méter egy milliárdod része) problematikája miatt. A nanorészecskék etikai és közegészségügyi kérdéseket vetnek fel, mivel apró méretük miatt könnyen felszívódnak az emberi sejtekben. A sejtek elraktározzák a felszívódott nanorészecskéket, némelyik típusától aztán az emberi szervezet nem tud megszabadulni – ennek a hosszú távú következményei még ismeretlenek számunkra. Ebből az okból kifolyólag az új európai organikus minősítés szabványa (COSMOS) tiltja a nanorészecskéket tartalmazó összetevők használatát.

A ZAO által használt titánium dioxid részecskék mérete 10-6 méter fölötti tartományba esik (0,000001méter, azaz a méter egy milliomod része), vagyis nem minősül nanorészecskének, és nem kerül be az emberi szervezet sejtjeibe.

13. Használnak alumíniumot a ZAO termékekben?

Az alumínium sók használata a dezodorokban és izzadásgátlókban jelenleg is vitatott téma. Vannak, akik kételkednek benne, hogy az alumínium sók növelik a mellrák kialakulásának kockázatát, tekintve, hogy melyik testrészen és milyen mennyiségben alkalmazzák.

A ZAO termékek nem tartalmaznak alumíniumot!

Mindezek ellenére az összetevők INCI listájában találkozhat az 'alumina' névvel. Ez a vegyület nem alumínium só, és nem is alumínium-klórhidrát. Ezt a molekulát (Al2O3) bizonyos pigmentek és gyöngyház pigmentek felületi bevonatára alkalmazzák, amik engedélyezettek az organikus sminkekben.
Ebből kifolyólag igen kis mennyiségben található meg a termékekben. Emellett ez a molekula a természetben is megtalálható a bauxit ércben, sőt, ez a molekula felelős olyan drágakövek kialakulásáért is, mint a rubin, zafír, vagy a topáz.
Az ebben a formában előforduló 'alumina' nem jelent különösebb veszélyt sem az emberi szervezetre, sem a környezetre, ezért az organikus kozmetikumok minősítési szabványát meghatározó szervezetek (Ecocert, COSMOS) engedélyezték ennek a változatának a használatát a bio kozmetikumokban.

Ugrás az oldal tetejére ↑

Termékekkel kapcsolatos gyakori kérdések

1. Hol készülnek a ZAO termékei?

A ZAO termékek Európában készülnek, három fő gyártónk van, akiket tudásuk és szakértelmük alapján választottuk ki a különböző termék kategóriák szerint elkülönülve:

Ceruzák: a német Schwan cég gyártja őket Csehországban. Körömlakkok: az olasz Cosmetic Service cég gyártja őket Olaszországban, Velence közelében. Minden más ZAO terméket az olasz Laboratoire Phytotechnique készít Milánóhoz közeli gyárában. Ez a cég már több, mint 15 éve legfőbb partnerünk. David Reccole, a ZAO alapítója és cégvezetője jelen volt a Laboratoire Phytotechnique megalakulásánál is, majd ő lett a cég vezetője 2006 és 2013 között.

Megbízunk ezekben a cégekben, mert tanúsítottan organikus minőségű termékeket készítenek. A gyártás helyét minden esetben feltüntettük a termék címkéjén (pl.: made in Italy).

2. Honnan származik a bambusz?

Azért választottuk a bambuszt, mert kifinomultságot és modernséget kölcsönöz a termékcsaládnak. Hiszünk benne hogy egy organikus minősítésű sminkmárkának a csomagoláshoz is természetes anyagokat kell felhasználnia. Minden fafajta raktároz szenet, de a kivételesen gyors növekedésnek köszönhetően a bambusz egész életciklusa során szénraktározási bajnoknak számít. Ennek a különleges tulajdonságnak köszönhetően nagyon kedvező mértékű a ZAO ökológiai lábnyoma.

Az általunk használt bambusz Kínából származik, az alapanyagot még ott helyben munkálják meg, hogy a vásárlóink kézhez kaphassák a már jól ismert ZAO csomagolást. A megmunkáláshoz szükséges eszközöket, szerszámokat is mi készítettük el, kifejezetten a saját igényeinkhez igazodva, másként lehetetlen lett volna beszerezni ilyen speciális eszközöket. Ezeket most is kizárólagosan a helyi beszállítónk használja.

3. Milyen ragasztóanyagot használnak?

Egyelőre egy teljesen szokványos faragasztót használunk.

4. Újrahasznosítható a csomagolás, miután kifogyott a termék?

Manapság az újrahasznosítási technikák országtól függően eltérőek lehetnek. Franciaországban például tudomásunk szerint a smink termékek csomagolása túl kicsi ahhoz, hogy az újrahasznosítást végző felszerelések számba tudják venni – egyelőre. Valószínűleg hasonló a helyzet az Ön hazájában is.

Egy egyszerű és rendkívül újszerű rendszernek köszönhetően a legtöbb termékünk fenntartható és utántölthető. Gazdaságos, mivel az utántöltők csökkentik a költségeket és a csomagolást, ugyanakkor szabad utat engednek a kreativitásnak: kedvére válogathat a változatos színpalettánkról. A bambusz termékek egy stílusos szövet tasakba vannak csomagolva, ami még tartósabbá és fenntarthatóvá teszi a termékeket, így egyik utántöltőt használhatja a másik után.

Az első vásárlás alkalmával egyszerűen kiválasztja a bambusz csomagolású terméket, a második vásárlásnál viszont már elegendő csak az utántöltőt megvásárolni.

5. Miért nincs több utántölthető termék? Az ásványi selyempor alapozó (Mineral Silk) mikor lesz utántölthető?

A ZAO legtöbb terméke utántölthető: korrektorok, kompakt púderek, bronzosító púderek, pirosítók, a smink előkészítő krém, kompakt alapozók, szemhéjpúderek, szemhéj előkészítő, szemöldökporok, rúzsok, és a stiftes ajakbalzsam.

Az ásványi selyempor alapozóhoz (Mineral Silk) is nemsokára elérhető lesz az utántöltő. Egy új, utántölthető adagoló tégely kifejlesztésén dolgozunk, amely a jelenleginél könnyebb és tisztább használatot biztosít.

Más típusú termékek, például a szempillaspirál és a szájfény esetében technikai problémák merülnek fel, amik gátolják az utántöltők megfelelő zárhatóságát. Folyamatosan dolgozunk ennek a problémának a megoldásán, és törekszünk arra, hogy hamarosan a teljes termékcsalád minden tagja elérhető legyen utántöltővel is.

6. Mi szükség van a pamut tasakokra?

Minden termék egy stílusos szövet tasakba van csomagolva, ez megvédi és tartósabbá teszi őket. A tasak megakadályozza, hogy a termék véletlenül kinyíljon a táskájában, ha az egész napos sminkje megigazításához magával hordja.

7. Mit tegyek allergiás reakció esetén?

Ha minden óvintézkedésünk ellenére is allergiás reakciója alakul ki az egyik ZAO termékre, azt sajnálattal halljuk. Azt tanácsoljuk, hogy keresse fel orvosát, vagy bőrgyógyászát, hogy megállapíthassák az allergiás reakció kiváltó okát és kezelhessék. Ezután a vizsgálatot végző orvos el tudja dönteni, hogy van-e kapcsolat a termék és az allergiás reakció között, és ha van, akkor szükség esetén értesíti a helyi hatóságokat. Ezután kérjük, vegye fel a kapcsolatot cégünkkel, részletesen mondja el mi történt, adja meg a termék nevét, tételszámát, és hogy hol vásárolta.

8. A ZAO termékeket nem tesztelték állatokon, de mi a helyzet a termékekhez használt összetevőkkel?

Az Európai szabályzat 1223/2009-es pontjának megfelelően a kozmetikaipari termékek összetevőit tilos állatokon tesztelni. Mindezek ellenére néhány szabályzat még mindig kéri ilyen tesztek elvégzését, például az európai REACH-rendelet, ami arra törekszik, hogy megvédje az emberi egészséget és a környezetet a vegyi anyagokkal kapcsolatban felmerülő kockázatoktól. Azért, hogy az állatokon elvégzett kísérletek számát csökkentsék, ez a rendelet támogatja a helyettesítő eljárások alkalmazását a kockázatok megállapítására.

A ZAO márka évek óta rendelkezik 'Leaping Bunny' kegyetlenség mentes tanúsítvánnyal, melyet a Cruelty Free International nevű szervezet állít ki.

Ez a szervezet azon dolgozik, hogy a világon mindenhol betiltassa az állatkísérleteket. Ez a minősítés azt jelenti, hogy sem a kész ZAO termékeket, sem pedig a termékekhez felhasznált összetevőket nem tesztelték állatokon. További információ megtalálható a következő linken: https://www.crueltyfreeinternational.org

9. Ha nem állatokon, akkor hogyan tesztelték a termékeket?

A kozmetikai termékeket nem szükséges állatokon tesztelni, hogy bebizonyítsák, a használatuk biztonságos. A legfontosabb, hogy biztonságos összetevőket kell használni, úgymint organikus összetevőket, és a minősítési szabványok (Ecocert, COSMOS) által elfogadott, organikus kozmetikumokban engedélyezett alapanyagokat.

Az Európai Unión belül minden eladott kozmetikai terméket először jóvá kell hagynia egy toxikológus szakembernek. Ez a személy kiértékeli a termék biztonságosságát. Ha a kiértékelés eredménye megfelel az aktuális biztonsági előírásoknak, akkor a termék a vásárlókhoz kerülhet. Ha nem felel meg az előírásoknak, akkor a márkának kötelező átdolgozni a termék formuláját, és újra átesni a toxikológiai vizsgálatokon.

A ZAO termékeket nem tesztelték állatokon, és mindegyik megfelel a biztonsági előírásoknak.

Ugrás az oldal tetejére ↑

Organikus tanúsítvánnyal kapcsolatos gyakori kérdések

1. A tanúsítványok bemutathatók?

A tanúsítványok megtalálhatók minden egyes minősített ZAO termék címkéjén.

A tanúsítványokról további információt szerezhet a márka által kiadott kommunikációs dokumentumokban. Természetesen ezeket az információkat megjelenítheti/bemutathatja/kiteheti.

Azonban javasoljuk, hogy a rá vonatkozó tanúsítványokat a ZAO termékek közelében helyezze el, nehogy azok összetéveszthetők legyenek más, nem minősített termékekkel.

2. Mi az eltarthatósági ideje az organikus készítményeknek, összehasonlítva a nem organikus termékekkel?

Az eltarthatósági időt az alábbi paraméterek figyelembe vételével kalkulálják ki: termék típusa: tusfürdő, bőrápolási termék, fogkrém, szemhéjpúder, rúzs...stb. csomagolás típusa: nyitható tégely, vákumos pumpás flakon...stb. gyorsított öregedés tesztek eredményei.

Ebből kifolyólag egy organikus kozmetikai termék ugyan anyi ideig is eltartható, mint egy nem organikus készítmény, sőt, a csomagolástól függően még akár tovább is!

Az Európai szabályzat 1223/2009-es pontjának megfelelően a kozmetikaipari termékek minőségmegőrzési idejét fel kell tüntetni a termékek csomagolásán. Ez az az időpont, amíg az adott kozmetikum, a megfelelő körülmények között tárolva megfelel a funkciójának. Mindazonáltal, a minőségmegőrzési idő feltüntetése nem kötelező azoknak a kozmetikumoknak, amik 30 hónapig megőrzik a minőségüket. Az ilyen jellegű termékeken azt kell feltüntetni, hogy a felbontás után számítva mennyi ideig lehet biztonságosan, bármilyen, a fogyasztóra nézve káros hatás nélkül használni az adott terméket.

3. Miért csak 10% organikus összetevőt tartalmaznak a formulák? Miért nem lehetnek a termékek 100%-ban organikusak?

Egy organikus összetevő organikus gazdálkodásból származik, ilyen lehet például egy növény, vagy abból származtatott kivonat. De csupán ezek az alapanyagok nem elegendőek kozmetikumok készítéséhez, a termék típusától függően szükség van vízre (néha akár 90%-os arányban is), ásványokra, mint például pigmentekre vagy agyagokra (néha akár 100%-os arányban is), és még egyéb összetevőkre. Természetesen a víz és az ásványi anyagok nem organikus gazdálkodásból származnak, ezért nem is rendelkezhetnek ilyen minősítéssel. Ez pedig azt jelenti, hogy az a termék például, amelynek az összetevői 80% víz, 10% ásványi anyag, és 10% organikus alapanyag, az csak 10%-ban fog organikus eredetű anyagot tartalmazni, viszont az a 10% a maximális arány lesz.

Ami a legfontosabb, az az organikus összetevők mennyisége, beleértve az organikus növényi összetevők mennyiségét is. A minősített organikus termékek minimum 95%-a organikus összetevő kell legyen, ebbe beleértendőek a növényi összetevők is, a teljes termék 10%-a organikus összetevő, és 95%-a természetes alapanyag, vagy természetes eredetű anyagból származó összetevő kell legyen.

A fenti információkról megtalálható egy összefoglaló a következő linken: http://www.cosmebio.org/en/nos-label.php

A minősített organikus ZAO termékek a lehető legmagasabb arányban tartalmaznak organikus összetevőket, ez az arány gyakran több, mint 10%, nemsokára pedig 20% felett lesz, köszönhetően az európai COSMOS organikus tanúsítványnak.

4. Mi az a COSMOS?

A COSMOS az az európai egységesített szabványrendszer, ami natúr és organikus kozmetikumokra vonatkozik.

Ez a szabványrendszer az irányadó ha egy kozmetikai cég organikus minősítést szeretne kapni a termékeinek. Ez a minősítési szabvány felülvizsgálja a következőket: összetevők és termékösszetétel, csomagolás jellege, gyártás, árutöltés, tárolás, dokumentáció menedzselése és kommunikáció.

Valószínűleg már találkozott az Ecocert szabvánnyal – a ZAO minősített termékein szerepel az Ecocert jelzés.

Az Ecocert és négy partnere (BDIH Németországban, Cosmebio Franciaországban, ICEA Olaszországban, és Soil Association az Egyesült Királyságban) megosztotta egymással tudását, értékrendszerét, és az organikus kozmetikumokról alkotott elképzeléseit, és így összefogva, sok-sok év kemény munkájával megalkottak egy közös európai szabványrendszert. Ebből kifolyólag 2017. január 1-től életbe lép a COSMOS-szabvány: ettől a dátumtól kezdve csakis a szabvány minden kritériumának megfelelő új kozmetikumok kaphatnak organikus minősítést.

Minden további információ megtalálható a http://cosmos-standard.org/cosmos-standard-aisbl/ oldalon.

Az egységesített európai szabványra való átállás már a ZAO termékek fejlesztése alatt is fontos szempont volt. A legtöbb termékünk már most is megfelel a COSMOS-szabványnak. Mivel ez a szabvány sokkal szigorúbb, mint a jelenlegi Ecocert szabvány, néhány alapanyagot már nem alkalmazhatunk: az alapanyag beszállítóknak kifejezetten bizalmas információkat is meg kell osztaniuk a COSMOS-al ahhoz, hogy az adott összetevő az új szabványnak megfelelhessen. Némelyik beszállító vonakodik bizalmas információkat kiadni, ezért úgy döntöttünk, hogy 2016 során átalakítjuk néhány ZAO termék formuláját.

5. Az organikus termékek ugyanolyan hatásosak mint a nem-organikusak?

Igen, az organikus termékek ugyanolyan hatásosak, mint a nem-organikusak, sőt! Tulajdonképpen az összetevőket tekintve, az organikus termékek sokkal több aktív összetevőt tartalmaznak, mint a nem-organikusak. Minden alapanyagnak van egy szerepe amit betölt a termékben, de ezen felül még sok-sok további hasznos tulajdonsága van, amik remekül kiegészítik az organikus termékeket (szemben a nem-organikussal), még hatékonyabbá teszik azokat.

Ugrás az oldal tetejére ↑